>> COVID-test

reiskliniek-corona.jpg

COVID-testen

Telefoneer naar het secretariaat​

 

Indien u een COVID-test wilt laten afnemen, telefoneert u naar het secretariaat. Aan de hand van de mogelijkheden sturen we u naar het testdorp of zien we u op de COVID-raadpleging op de praktijk.

A. Testdorp

Indien er besloten wordt om naar het testdorp te gaan, maakt de arts een elektronisch voorschrift. Hij/zij zal u verwittigen wanneer u zich kunt inschrijven voor een afspraak op het testdorp.

B. COVID-raadpleging

Indien er besloten wordt om naar de COVID-raadpleging te gaan, zullen we u een afspraak geven op de praktijk. U moet dan buiten blijven wachten, totdat we u binnen roepen.

Direct naar het testdorp

 

De volgende personen kunnen zich zonder voorschrift laten testen op het testdorp:

  1. Mensen die een recente negatieve test nodig hebben voor een reis naar het buitenland. Deze test kost 46,81 euro. 

  2. Mensen die een activatiecode hebben gekregen van de overheid. Ofwel van een contactonderzoeker, ofwel na terugkeer uit een rode zone. Deze test is gratis. 

  3. Mensen die zijn teruggekeerd uit een oranje zone en een passenger locator form hebben ingevuld. Deze test is niet verplicht en is gratis.

  4. Mensen die zich een tweede keer willen laten testen na een eerdere negatieve test. Deze test is gratis. Hij wordt automatisch aangeboden per mail enkele dagen nadat men zich de eerste keer in het testdorp heeft laten testen. Het doel is om de quarantaine te verkorten volgens de criteria van Sciensano.